logoPv2    logotextv2

Campanya de Recollida de Llibres pels Infants Saharauís Refugiats

Gencat.cat - 1/03/2013

Campanya de Recollida de Llibres pels Infants Saharauís Refugiats

Més informació.

Article publicat al butlletí d’Inf@ncia núm. 64

Gencat.cat - Febrer 2013

Espais de relació fills-pares en l’àmbit de la protecció a la infància. Elements per a la reflexió tècnica: criteris des de la psicologia evolutiva, de zero a sis anys.

Llegir l'article.

Documental: Entre Maestros

Estrena del documental el 8/02/2013

Un retrobament entre la vida i l'educació a través de l'autoconeixement a classe. Experiència basada en l amirada del llibre "Vint-i-tres mestres, de cor - un salt quàntic en l'ensenyament"

Veure el tràiler.

Dia escolar de la No violència: Propostes de la Fundació per la Pau contra les armes, per centres escolars i de lleure

Xarxanet.org - 30/01/2013

Com a activitat pel Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, la Fundació per la Pau proposa analiltzar el greu problema que representa la presència massiva i el descontrol de les armes al món. Ja es pot començar a treballar la proposta.

Més informació.

Notícia: Les entitats denuncien males pràctiques en serveis socials

El Punt Avui - 29/01/2013

Les ONG socials avisen que hi ha concursos públics que semblen “subhastes”. Lamenten que l’oferta econòmica s’anteposi al projecte tècnic i social per aspirar a gestionar llars d’infants o residències.

Més informació.

Opinió: L'amo de l'escola

El Periódico - 27/01/2013

Rouco Varela, fa un parell de dies: «L’Estat no és l’amo de l’escola». Té raó. L’amo és ell, que per alguna cosa presideix la Conferència Episcopal.

Segueix llegint l'opinió de Ignacio Escolar

Opinió: L’Informer, el papa-nates i el pare-noic

Ara - 27/01/2013

La tecnologia multiplica les opcions d’encertar-la i també les de ficar la pota. Permet conèixer-nos millor i facilita enormement l’anonimat.

Segueix llegint.

Empreses i sectors: "Empreses que ajuden a la integració"

El País - 27/01/2013

El programa "No te rindas nunca" promourà la feina de 3.000 joves amb discapacitat. Dotat amb 8,2 milios d'euros, atendrà a 10.000 persones. Una trentena de companyies ja s'han adherit al pla.

Més informació.

 

Educació: Primer pas per integrar els superdotats

Ara.cat - 26/01/2013

Ensenyament ha editat un protocol de detecció i actuació per guiar els mestres en l’atenció als nens superdotats o talentosos. A Catalunya hi ha entre un 4% i un 6% d’alumnes d’altes capacitats.

Més informació.

Notícia: Comença la 17a edició del cicle de Cinema Infantil en Català CINC

Gencat.cat - 16/01/2013

Aquest cap de setmana comença als cinemes de Catalunya la 17a edició del cicle de Cinema Infantil en Català CINC, organitzat pel Departament de Cultura. Un total de 35 localitats catalanes acolliran les sessions cinematogràfiques adreçades als infants que es duran a terme els caps de setmana de gener a març.

Més informació.

Notícia: Xocolata solidària!

Xarxanet.org - 14/01/2013

El Museu de la Xocolata de Barcelona, en col·laboració amb l'AFANOC i un munt de personatges públics del món de l'espectacle i la cultura s'han unit per defensar els drets dels infants. Per això han posat a la venda vuit xocolatines amb dissenys especials, una part del benefici de les quals es destinarà a ajudar els infants malalts de càncer.

Més informació.

Arrenquen les eleccions per a renovar a 4.617 consells escolars

El País - 13/01/2013

Les votacions,  que es celebren cada dos anys, serviran per a renovar la meitat dels representants del professorat, pares i mares, tutors de l'alumnat, alumnes, personal d'administració i personal d'atenció educativa, que són els sectors que participen en el procés de l'esducació. 

Més informació.

El documental del mes de gener: Big boys gone Bananas

Canalsolidario.org - 9/01/2013

El Documental del Mes presenta la veritable història d'un cineasta suec, el joc brut d'una multinacional, la manipulació dels mitjans de comunicació, pleits i el preu de la llibertat d'expressió. David contra Golliat.

Més informació.

Del Raval al Montseny, per millorar la salut dels infants

xarxanet.org - 4/01/2013

A partir d'ara infants de famílies amb pocs recursos econòmics del barri del Raval de Barcelona podran gaudir de la natura al Parc del Montseny, on a través de jocs aprendran hàbits saludables.

Seguir llegint.

La Campanya Mundial per l'Educació 2013 sitúa al docent com a figura clau de l'ensenyament

Educación sin Fronteras - 7/01/2013

"Sense profes, no hi ha escola!". Sota aquesta premisa, la Campanya Mundial per l'Educació (CME) centrarà les seves activitats d'aquest any en reconèixer la figura del docent i reivindicar la necessitat de que els poders públics garantitzin un professorat format, motivat i ben remunerat.

Més informació.

Entrevista a M. Àngels Ollé: "Necessitem tenir projectes"

La Vanguardia - 7/01/2013

M. Àngels Ollé, mestra vocacional i innovadora pedagògica, gesticula i s’entusiasma quan parla de l’educació infantil; de la relació entre pares, mares i fills, abans i ara; de l’aprenentatge del llenguatge; del difícil paper dels mestres en plena crisi; dels contes tradicionals, i també dels que intenten explicar avui l’homosexualitat als nens.

Llegir l'entrevista.

La Contra: MamaTunza (la mare que acull), acull i cria 121 nens al centre Mama Tunza, a Kènia

La Vanguardia - 5/01/2013

Tinc 53 anys. Vaig néixer a Kakamega, al costat del llac Victòria, i visc al peu dels turons de Ngong, a Kènia. Casada, vaig parir quatre fills i ara en tinc 121. Dirigeixo el Mama Tunza Children’s Centre a Nairobi. Crec en tot el que em doni forces per tirar endavant. Sóc animista i cristiana.

Més informació.

Informe: La TV dels més petits

diariojurídico.com - desembre 2012

Sector audiovisual i menors: la necessitat de caminar cap a l'alfabetització mediàtica.

Més informació.

Bona notícia: Cap alumne es queda sense menjar

La Vanguardia - 3/01/2013

Una aportació extraordinària de l'Ajuntament pel curs 2012-13 permet cobrir totes les sol·licituds d'ajuda menjador de les famílies de Barcelona que compleixin els requisits.

Més informació.

Campanya solidària: Joguines i il·lusions

El Periódico - 2/01/2013

Empreses, oenagés i associacions de Barcelona es bolquen aquests dies en la recollida de joguines per ajudar que els Reis de l’Orient arribin a totes les cases.

Més informació.

Notícia: Un SMS per a pal·liar la fam infantil

La Vanguardia - 29/12/2012

Unicef Espanya impulsa la campanya "Cumpledías" per a recaptar fons i lluitar contra la desnutrició infantil greu que pateixen 20 milions de nens i nenes a tot el món.

Més informació

Notícia: Una Sèrie de TV per internet activa a 70 adolescents

El Periódico - (12/12/2012)

La producció 'Kdm;)', creada per joves i per a joves, va néixer a l'Espai Jove Garcilaso i promou valors com el compromís i el treball en equip. La realització de sis capítols ha durat dos anys.

Més informació.

Avui Dia Universal dels Drets Humans

10 de desembre

Fa 60 anys, els Estats van recordar el seu compromís de "promoure el progrés social i elevar el nivell de vida dins d'un concepte més ampli de la llibertat" i van reconèixer que "els éssers humans només poden alliberar del temor i la misèria si es creen condicions en què totes les persones puguin gaudir de tots els drets humans".

Manifest de la Declaració Universal dels Drets Humans

Notícia: El Govern vilanoví treballa en l'elaboració del Pla d'Infància i Adolescència de la ciutat

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú - 19/11/2012

Es tracta d'una eina estratègica que definirà les polítiques i actuacions municipals del col·lectiu d'infants i adolescents de VNG.

Més informació.

Pàgina 1 de 3

diputacio-barcelona    fcegif
Amb el recolzament:
creu1 save1 abacus1
 logo vicki bernadet  logo unicef